Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de farine blanche type 45
- 75 g de farine de blé semi-complet (T110)
- 50 g de sucre roux
- 1 c. à soupe bombées de sucre vanillé maison
- 1 c. à café bombée de levure chimique
- 1 œuf
- 25 g de beurre demi-sel
- 50 g de beurre doux
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 59.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Spritz au chocolat
50min
Napolitain
4h 20min
Biscuits écolier
20min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Biscuits en bâtonnet au chocolat noir
1h 45min
Donuts marbré
30min
Sablés viennois
45min
Madeleines marbrées choco-vanille
1 Std. 25 Min
Biscuits des petits écoliers
3 Std. 50 Min
Viennoises au chocolat
2 godz. 50 min
Barres de céréales au chocolat
1h