Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de farine blanche type 45
- 75 g de farine de blé semi-complet (T110)
- 50 g de sucre roux
- 1 c. à soupe bombées de sucre vanillé maison
- 1 c. à café bombée de levure chimique
- 1 œuf
- 25 g de beurre demi-sel
- 50 g de beurre doux
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 59.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Biscuits écolier
20 min
Palmiers au sucre
1h 10min
Baguette viennoise
2j 30 menit
Brookie aux noix
55min
Spritz au chocolat
50min
Biscuits croquants à l'avoine
45min
Sablés viennois
45min
Viennoises au chocolat
2ωρ. 50 λεπτ.
Petits tigrés au chocolat
1h
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Pains au lait et pépites de chocolat
3j 30 menit