Bärlauchsüppchen mit Garnelen-Sandwich

Bärlauchsüppchen mit Garnelen-Sandwich

3.7 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Sandwich
  • Schalotte
    30 g
  • Knoblauchzehe
    ½ - 1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    5 - 10 g
  • frische Chilischote halbiert, entkernt
    ½ - 1
  • Öl
    15 g
  • Sahne
    40 g
  • Garnelen, geschält, gegart
    200 g
    200 g Flusskrebse, gegart
  • Ei
    1
  • frische Kräuter, gemischt grob gehackt
    10 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Öl
    3 EL
  • Toastbrotscheiben
    8
Suppe und Fertigstellung
  • Bärlauch grob gehackt
    75 - 100 g
  • Sellerie in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Porree in Ringen (3 cm)
    120 g
  • Öl
    20 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    800 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Lorbeerblatt
    1
  • Pimentkörner
    2
  • Wacholderbeere
    1
  • Muskat
    ½ TL
  • Sahne
    200 g
  • Crème légère
    50 g
  • Kresse-Beet zum Garnieren
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 720 kcal / 3012 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 2118 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...