Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 800 g Wasser zum Kochen
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 40 g Gewürzgurken, in Stücken
- 30 g Mayonnaise
- 200 g Schmand
- 30 g Kapern (z. B. Non-Pareilles, abgetropft)
- ½ - ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 5 g Gurkenwasser
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4036 kJ / 965 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 86 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1645 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Ketchup
1h 30 min.
Pilz-Puder
5 Min
Süßer Aprikosen-Senf
55 min.
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3h
Estragon-Senf
15 min
Gougère mit Zwiebeln, Käse und Speck
1h
Eingelegte Heringe
12 Std.
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 min.
Spinat-Dip
10 min.
Avocado-Sardellen-Aufstrich
10 min.
Eierpaste
50 min.
Dattel-Speck-Dip
30min