Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
130
g de queso cotija, cortado en trozos
lub 130 g de queso emmental, cortado en trozos - 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla, en cuartos
- 600 g de jitomate, en cuartos
- 225 g de tomate verde, en cuartos
- 15 g de hojas de cilantro más para adornar
- 2 chiles verdes, frescos
- 25 g de aceite
- 2 cditas de sal
- 800 g de totopos
- 200 g de crema ácida
- 2 aguacate cortado en rodajas (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 25017.7 kJ / 5979.4 kcal
- Białko
- 102.7 g
- Węglowodany
- 640.2 g
- Tłuszcz
- 348.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 78.9 g
- Błonnik
- 86.4 g
- Sód
- 9124.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35min
Tradicional sopa de fideo
35min
Tinga de pollo TM6
30min
Entomatadas de pollo
40min
Arroz rojo
1 Std. 25 Min
Salsa verde cocida
30min
Frijoles Maneados
20min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Carlota de limón
5h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min