Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso panela
Salsa verde
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo
- 75 g de cebolla
- 30 g de chiles verdes
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de azúcar
Salsa roja
- 500 g de jitomate
- 6 chiles pasilla, desvenados
- 1 chile ancho, desvenado
- 75 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de agua
Chilaquiles
- 500 g de aceite
- 24 tortillas de maíz, cortadas en 6 triángulos
- 200 g de crema ácida
- 150 g de cebolla, cortada en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3782.5 kJ / 904.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 71.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 645.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Salsa roja de molcajete
10 min
Carnitas de atún
40 Min
Enchiladas suizas
1h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chilaquiles rojos
25 min.
Enfrijoladas
30 Min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Salpicón de res
1h
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min