Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde
- 600 g de tomate verde
- 60 g de chile serrano
- 1 diente de ajo
- 80 g de cebolla
- 10 g de cilantro fresco
- 1 cucharadita de sal, al gusto
Carnitas
- 250 g de cebolla
- 550 g de atún fresco, en cubos
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal, al gusto
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de mejorana
- 20 g de jugo de naranja
- tortillas de maíz, para servir
- cilantro, picado, para servir
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 822 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Pescado para taquear
25min
Crema de chile poblano
25min
Enchiladas suizas
1u.
Yakimeshi vegetariano
35min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa tampico
10min
Botana fresca de surimi
10min
Caldo tlalpeño
1u. 20min
Chilaquiles divorciados
1u.
Salpicón de res
1u.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min