Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde
- 600 g de tomate verde
- 60 g de chile serrano
- 1 diente de ajo
- 80 g de cebolla
- 10 g de cilantro fresco
- 1 cucharadita de sal, al gusto
Carnitas
- 250 g de cebolla
- 550 g de atún fresco, en cubos
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal, al gusto
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de mejorana
- 20 g de jugo de naranja
- tortillas de maíz, para servir
- cilantro, picado, para servir
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 822 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Crema de chile poblano
25 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Salpicón de res
1h
Pescado para taquear
25 min
Yakimeshi vegetariano
35 Min
Enchiladas suizas
1h
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Chilaquiles rojos
25 min
Rajas con queso
25 min
Salsa tampico
10 min
Chilaquiles divorciados
1h