Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 645 g de jitomate saladet, asados
- 70 g de cebolla, en trozos y asados
- 2 dientes de ajo, pelados y asados
- 20 g de aceite vegetal
- 2 chiles anchos, sin tallo ni semillas
- 1 chile morita, sin tallo ni semillas
- 1 clavo de olor
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 1 cda de sal fina
- 1150 g de falda de res, en trozos de 5 cm
- 1300 g de agua
- 1 pizca de orégano seco
- 3 hojas de laurel, secas
- 30 g de vinagre de manzana
- cebolla, finamente picada para acompañar
- hojas de cilantro, finamente picadas para acompañar
- limones, en mitades para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 6978 kJ / 1662 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa roja de molcajete
10 min
Enchiladas suizas
1h
Cochinita pibil
4h
Pollo con mole verde
1h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Adobo con carne
50 min.
Chilaquiles rojos
25 min.
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Salsa martajada
50 min.
Pozole Rojo
1 godz. 30 min