Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1000 g de tomate verde, en mitades
- 70 g de cebolla, en trozos
- 10 g de chile serrano
- 500 g de agua
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 1 cucharada de sal, o al gusto
- 20 g de aceite
- 250 g de chicharrón de cerdo, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 721 kJ / 172 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1190 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Salsa roja de molcajete
10 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Enchiladas suizas
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chilaquiles rojos
25min
Bisteces con papas en pasilla
1 godz. 15 min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Salsa verde cocida
30 min
Pozole Rojo
1h 30 min
Esquites de feria
25min