Lasagne verdi

Lasagne verdi

4.2 290 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Spinat
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter
    20 g
  • Blattspinat, tiefgekühlt aufgetaut, abgetropft (ergibt ca. 950 g)
    1200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer gemahlen
    4 Prisen
Béchamel-Sauce
  • Milch kalt
    500 g
  • Butter
    50 g
  • Mehl
    50 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Ricotta
    250 g
  • Bio-Zitrone abgeriebene Schale
    1
  • Zitronensaft
    30 g
Fertig stellen
  • Butter
    10 g
  • Lasagneblätter (ohne Vorkochen)
    12

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31.2 g
Kalorie 2858 kJ / 686 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...