Urządzenia i Akcesoria
Lasagne verdi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
Spinat
-
Parmesan in Stücken (2 cm)100 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Butter20 g
-
Blattspinat, tiefgekühlt aufgetaut, abgetropft (ergibt ca. 950 g)1200 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer gemahlen4 Prisen
Béchamel-Sauce
-
Milch kalt500 g
-
Butter50 g
-
Mehl50 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Ricotta250 g
-
Bio-Zitrone abgeriebene Schale1
-
Zitronensaft30 g
Fertig stellen
-
Butter10 g
-
Lasagneblätter (ohne Vorkochen)12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
31.2 g
Kalorie
2858 kJ /
686 kcal
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50 min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Vegetarische Carbonara
30 min
Älpler-Gratin
50 min
Lauch-Penne-Pot
30 min
Quinoa-Broccoli-Gratin
1 godz. 10 min
Backofen-Maccheroncini mit Auberginen und Cherry-Tomaten
30 min
Linsen-Lasagne
2 godz.
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 godz. 10 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min