
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinat
- 100 g Parmesan in Stücken (2 cm)
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Butter
- 1200 g Blattspinat, tiefgekühlt aufgetaut, abgetropft (ergibt ca. 950 g)
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer gemahlen
Béchamel-Sauce
- 500 g Milch kalt
- 50 g Butter
- 50 g Mehl
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 250 g Ricotta
- 1 Bio-Zitrone abgeriebene Schale
- 30 g Zitronensaft
Fertig stellen
- 10 g Butter
- 12 Lasagneblätter (ohne Vorkochen)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 686 kcal / 2858 kJ
- Białko
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 54 g
Alternatywne przepisy
Gemüsewähe (TM6)
25 min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50 min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50 min
Pastasauce aus Gemüse
40 min
Gemüsewähe
1 godz.
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 godz. 10 min
Spinatwähe
55 min
Vegetarische Carbonara
30 min
Lauch-Penne-Pot
30 min
Gemüse-Schnecken
1 godz. 20 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min