Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 370 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 ¼ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Bearbeiten
- 30 g getrocknete Steinpilze
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, klein
- 3 TL Estragon, getrocknet
- 200 g Frischkäse
- 1 Prise Pfeffer
- 1 - 1 ½ TL grobes Meersalz zum Bestreuen, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza mit Ratatouille
3 godz.
Pilz-Crostini
45 Min
Gefüllte Focaccia Quattro Formaggi
2 Std. 30 Min
Bärlauch-Fougasse
2 godz. 20 min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1 Std. 30 Min
Teigtaschen mit Fetakäse
1h
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4 Std.
Focacce mit Oliven
2 godz.
Focaccia mit Gewürzöl
4 godz. 15 min
Knusprige Focaccia
2 godz. 10 min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1 Std. 15 Min
Tomaten-Focaccia
2 godz. 10 min