Urządzenia i Akcesoria
Quince tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter at room temperature, plus extra to grease200 g
-
white sugar150 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
egg1
-
egg yolk1
-
sea salt1 pinch
-
plain flour400 g
-
baking powder3 tsp
Filling
-
quince paste cut into pieces (see Tips)700 g
-
sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)70 g
Assembly
-
egg white lightly beaten, to brush1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
169.4 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
2863.4 kJ /
684.4 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
115.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Crème pâtissière
15 min
Plum and cherry paste
5 godz. 15 min
Waffle cones
35 min
Pickled jalapeños (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Corn tortillas
1 godz. 50 min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
Brak ocen
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Quince paste
4 godz. 10 min
Plum and raspberry cobbler
1 godz. 25 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.