Urządzenia i Akcesoria
Quince tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter at room temperature, plus extra to grease200 g
-
white sugar150 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
egg1
-
egg yolk1
-
sea salt1 pinch
-
plain flour400 g
-
baking powder3 tsp
Filling
-
quince paste cut into pieces (see Tips)700 g
-
sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)70 g
Assembly
-
egg white lightly beaten, to brush1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
169.4 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
2863.4 kJ /
684.4 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
115.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lime and coconut mini bundts
40 min
Easy citrus pie
1 godz.
Edna's lemon curd teacake
40 min
Profiteroles
2 godz.
Choux pastry
1 godz.
Crème pâtissière
15 min
Quince paste
4 godz. 10 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 godz. 35 min
Portuguese-style crème brûlée
25 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min