![Quince tart Quince tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e8766903-ccb2-4256-b8b0-e483aa3238cc/Derivates/f5c96ed9-005e-41db-88fc-e6b8c4e50c71.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 115.6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 169.4 mg
Alternatywne przepisy
Christmas stollen
27 Std. 15 Min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51h 35 min
Plum paste
1 Std.
Lemon cake
2h
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20min
Gin and juniper berry marmalade
1 Std. 30 Min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 Min
Panettone
34 godz. 25 min
Apple and date cake
1 Std. 30 Min
Panforte
1 Std. 30 Min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min