Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de bonbons au caramel durs, type Werther's original®
- 115 g de chocolat noir pâtissier, en morceaux
- 140 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 145 g de sucre de canne
- 3 œufs
- 20 g de farine
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1877 kJ / 451 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Parmentier de canard, oignons et curry
1 godz.
Tiramisu potimarron, chocolat
1h 15min
Fondant au chocolat
40min
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35 min
Tarte chocolat-cacahuète
1 Std. 30 Min
Fondant aux deux chocolats
3 Std.
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min
Gâteau crumble aux pommes
45min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6 godz. 30 min
Cookie géant aux 3 chocolats
30min
Gâteau moelleux au chocolat
40min
Coulant au chocolat
40min