Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de beurre, et un peu pour le moule
- 175 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 50 g d'eau
- 7 - 8 g de sucre vanillé maison (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 250 g de pommes Golden, coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
- 250 g de poires, coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1730.6 kJ / 413.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 39.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées aux pommes et aux noix
50min
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Gâteau aux pommes
1h
Tarte aux pommes
1h
Tarte Tatin
1h
Cake à la vanille, compotée à la banane et caramel
2h
Tarte fine aux pommes
2h 25min
Tarte aux poires Bourdaloue
3j 10 menit
Lasagne fraîches à la bolognaise
2j 30 menit
Gâteau crumble aux pommes
45min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1hod. 30min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min