Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 1000 g mleka
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, typu espresso
- 3 łyżeczki cukru
-
30
g likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)
lub 30 g likieru jajecznego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1017.4 kJ / 243.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 131.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
Kawa parzona
20 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 menit
Waniliowa kawa mrożona
5 min
Karmelowe macchiato
30 min
Kawa latte
10 min