Urządzenia i Akcesoria
Cappuccino czekoladowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
1000 g mleka
-
3 łyżki kawy rozpuszczalnej, typu espresso
-
3 łyżeczki cukru
-
30 g likieru jajecznego30 g likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
131.2 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1017.4 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roślinna pianka do kawy
10 min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
Karmelowe macchiato
30 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Latte piernikowe
50 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min
Kubusiowy sok domowy
30 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Kawa latte
10 min