Kule burgerowe
TM6 TM5

Kule burgerowe

4.8 (212 ocen)

Składniki

  • 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g mleka, plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej, do natłuszczenia i smażenia
  • 160 g ketchupu
  • 60 g majonezu
  • 40 g musztardy
  • 25 g prażonej cebulki, gotowej
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 700 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • woda, do zwilżenia dłoni
  • 15 plastrów boczku wędzonego, surowego
  • 8 plastrów sera topionego w plastrach, pokrojonych na ćwiartki
  • ziarna sezamu, białego, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2109.9 kJ / 504.3 kcal
Białko
20.1 g
Węglowodany
32.4 g
Tłuszcz
32.8 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Błonnik
1.7 g
Sód
914.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy