
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g słonecznika łuskanego
- 2 ząbki czosnku
- 250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 600 g oleju w temp. pokojowej
- 1 jajko w temp. pokojowej
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g miodu
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki bazylii, suszonej
- 50 g musztardy francuskiej
- 50 g musztardy Dijon
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 585.3 kcal / 2449 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 62.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Sód
- 425.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Marynata z musztardą i curry
15 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Tzatziki
15 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min