Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g słonecznika łuskanego
- 2 ząbki czosnku
- 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 600 g oleju, w temp. pokojowej
- 1 jajko, w temp. pokojowej
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g miodu
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki bazylii, suszonej
- 50 g musztardy francuskiej
- 50 g musztardy Dijon
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2449 kJ / 585.3 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 62.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 425.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynata z musztardą i curry
15min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 Std. 50 Min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6)
45min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20min
Twarożek ziołowy
10 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3h 40 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20min
Szparagi zapiekane w szynce
1 Std. 10 Min