Pastiera salata

Pastiera salata

4.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla salata
  • 250 g di farina tipo 00
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 120 g di burro a pezzi
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
Grano
  • 300 g di grano cotto per pastiera
  • 15 g di burro
  • 120 g di latte intero
Ripieno
  • 250 g di ricotta di pecora fresca, sgocciolata dal siero
  • 2 uova
  • 40 g di pecorino grattugiato
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 120 g di salame a cubetti
  • 120 g di Provolone dolce a cubetti
Terminare la preparazione
  • 10 g di burro
  • 1 - 2 cucchiai farina tipo 00

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 546.3 kcal / 2285.8 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Sód 879.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...