Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches
- 1 pinch ground nutmeg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.3 kJ / 434.6 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 891 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45 Min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Nut butter dressing
5 Min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
Yiayia's Pastitsio
1h 40 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20 min