Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches
- 1 pinch ground nutmeg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.3 kJ / 434.6 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 891 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min
Chilli with corn bread
50min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35min
Vegemite® and cheese scrolls
1h 35 min
Boulangère potatoes
1h 40min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Swedish meatballs and mash
50min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Mushroom risotto (TM6)
30min