Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

The best ricotta gnocchi
TM6 TM5 TM31

The best ricotta gnocchi

4.6 (19 ocen)

Składniki

  • 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 400 g ricotta, drained
  • 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
  • 1 tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 1700 g water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1818.3 kJ / 434.6 kcal
Białko
23.6 g
Węglowodany
41.8 g
Tłuszcz
18.7 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Błonnik
1.4 g
Sód
891 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy