Gingerbread pavlova stack

Gingerbread pavlova stack

4.6 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Pavlova
  • white sugar
    320 g
  • egg whites (approx. 250 g), room temperature
    8
  • cream of tartar
    1 pinch
  • white vinegar
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • cornflour
    3 tsp
  • ground ginger
    2 tsp
Toffee syrup
  • unsalted butter cut into pieces
    80 g
  • double cream
    130 g
  • brown sugar
    100 g
Mascarpone cream
  • gingerbread biscuits or gingernut biscuits
    100 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    350 g
  • mascarpone cheese
    250 g
  • ground ginger
    1 - 2 tsp
  • bananas peeled and cut into slices, for garnishing
    2
  • nectarines (opcjonalnie) stones removed and cut into slices, for garnishing
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 455.3 kcal / 1904.9 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 46.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 151.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...