Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 330 g white sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp cornflour
- 2 tsp ground ginger
Toffee syrup
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 130 g double cream
- 100 g brown sugar
Mascarpone cream
- 100 g gingerbread biscuits, or gingernut biscuits
- 350 g pouring (whipping) cream
- 250 g mascarpone cheese
- 1 - 2 tsp ground ginger
- 2 bananas, peeled and cut into slices, for garnishing
- 2 nectarines, stones removed and cut into slices, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996 kJ / 475 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 188.4 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40min
Black forest pavlova stack
5h 30min
Classic chocolate fudge
3h 10 min.
White chocolate fudge
3h 10 min.
Coconut lime spritzer
5min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1h
Red and green Christmas shortbread
2u. 20min
Spiced cherry brioche wreath
2u. 20min
Chocolate brownie trifle
6 Std.
Gingerbread biscuits
2u. 20min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Almond addiction
1h