Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 330 g white sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp cornflour
- 2 tsp ground ginger
Toffee syrup
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 130 g double cream
- 100 g brown sugar
Mascarpone cream
- 100 g gingerbread biscuits, or gingernut biscuits
- 350 g pouring (whipping) cream
- 250 g mascarpone cheese
- 1 - 2 tsp ground ginger
- 2 bananas, peeled and cut into slices, for garnishing
- 2 nectarines, stones removed and cut into slices, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996 kJ / 475 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 188.4 mg
Alternatywne przepisy
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29 Std. 30 Min
Chocolate brownie trifle
6h
Caramel vanilla bourbon sauce
40 min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 godz.
Lemon meringue pie
3 Std.
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Salted caramel sauce
40 min
Gingerbread ice cream
10h 20 min.
Berry marshmallow slice
2h 30 min
Vanilla bean marshmallows
2 godz. 15 min
Black forest pavlova stack
5 Std. 30 Min