Gingerbread ice cream
TM6 TM5 TM31

Gingerbread ice cream

4.7 (47 ocen)

Składniki

  • 1 vanilla bean, split lengthways, seeds scraped and pod
  • 400 g full cream milk
  • 400 g pouring (whipping) cream
  • 40 g caster sugar
  • 60 g light brown sugar
  • 60 g golden syrup
  • 6 egg yolks
  • 1 tbsp ground ginger
  • 2 tsp mixed spice
  • 1 pinch salt (optional)
  • 100 g gingernut biscuits (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2091.4 kJ / 498 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
43.1 g
Tłuszcz
33.7 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Błonnik
0.9 g
Sód
150.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy