Urządzenia i Akcesoria
Gingerbread ice cream
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
vanilla bean split lengthways, seeds scraped and pod1
-
full cream milk400 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
caster sugar40 g
-
light brown sugar60 g
-
golden syrup60 g
-
egg yolks6
-
ground ginger1 tbsp
-
mixed spice2 tsp
-
salt (optional)1 pinch
-
gingernut biscuits (see Tips)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
150.2 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
2091.4 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pickled radishes (Thermomix®️ Cutter)
Keine Bewertungen
Brandy snaps
30 Min
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Homemade cheese slices
1 Std. 15 Min
Spiced lamb pie
40 Min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Brandy cream
15 Min
Three cheese spinach scrolls
2 Std. 15 Min
Raspberry-infused vinegar
73 Std. 10 Min
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Rhubarb and ginger gin fizz
336 Std. 10 Min
Spiced nut clusters
35 Min