![Gingerbread ice cream Gingerbread ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FC47F63-BB27-4993-A659-CAD6DC325D14/Derivates/03dd4085-9372-4e22-ba6c-bb29b0a22c62.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla bean, split lengthways, seeds scraped and pod
- 400 g full cream milk
- 400 g pouring (whipping) cream
- 40 g caster sugar
- 60 g light brown sugar
- 60 g golden syrup
- 6 egg yolks
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp mixed spice
- 1 pinch salt (optional)
- 100 g gingernut biscuits (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2091.4 kJ / 498 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 150.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15 min
Decadent dark chocolate brownies
1 godz. 30 min
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Peanut butter parfait, chocolate bark and raspberries
8h 30min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1 godz. 30 min
Chocolate brownie trifle
6h
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26sa 35 dk
Scream cupcakes
2h 5min
Meringues
5h
Warm satay chicken salad
55 min
Pecan pie cheesecake cups
35min
Steamed orange puddings
1h 25min