Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (mind. 1 Stunde)
- 400 g Venusmuscheln, frisch
Zubereitung
- 2 EL Olivenöl
- 200 g rote Zwiebeln, geschält, halbiert
- 200 g rote Paprika, der Länge nach geviertelt
- 500 g Erdäpfel, mehligkochend, Ø 5 cm, Ränder ggf. begradigt (siehe Tipp)
- 5 Zweiglein Petersilienblättchen, frisch, abgezupft
- 50 g Weißwein
- 3 - 5 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 50 g rote Paprika, in Stücken (3 cm)
- 100 g Paradeiser, geviertelt
- 2 TL Salz
- 50 g Olivenöl
- 1000 g Goldbrasse, ausgenommen, gesäubert (je nach Größe 1-2 Stück)
- 500 g Garnelen, roh, mittelgroß, ohne Kopf, mit Schale
- 1 Bio-Zitrone, in Scheiben geschnitten (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2905 kJ / 694 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1853 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni-Risotto
35 min
Apfelglace mit Kokosmilch
10 Min
Erdbeer-Passionsfrucht-Konfitüre
45 min
Studententaler
40 min
Glutenfreies Vollkornmehl
5 Min
Mini-Cheesecakes mit Mandarinen aus den Varoma® Förmchen
6h 10min
Randensalat mit Meerettich (TM6)
10 Min
Zitronen-Ingwer-Gummis
25h 20min
Lakritz-Glacé
8 godz. 30 min
Weisskabissalat
15min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Heidelbeer-Schaum
10 Min