![Scallops & Pea Puree Scallops & Pea Puree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc1f9f71-e6b9-4e82-adb1-0c4040601bdc/Derivates/a14685f2-9861-46ee-8f87-cf410e814a6a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Schalotten, halbiert
- 10 g Butter
- 400 g Erbsen, tiefgekühlt
- 150 g Milch
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Muscheln
- 1 TL Zitronensaft, etwas mehr für die Muscheln
- 4 Scheiben Frühstücksspeck
- 8 Jakobsmuscheln
- etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- schwarze Sesamsamen zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1835 kJ / 438 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35 min
Pikante Riebelgrießtaler
2h 55min
Beef Wellington mit Rotwein-Jus und Champignon-Duxelle
2h 30min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 Std. 20 Min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Steaks mit Karotten-Pastinaken-Püree, karamellisierten Zwiebeln und knusprigen Pastinakenfäden
1 Std. 20 Min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5 min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 Std.
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45 Min
Vitello tonnato sous-vide
4 Std. 30 Min