Petto di pollo al Metaxa

Petto di pollo al Metaxa

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di formaggio Cheddar a pezzi (3 cm)
    100 g
  • filetti di petto di pollo, senza pelle (circa 330 g ciascuno)
    4
  • di sale
    5 cucchiaini
  • di pepe macinato
    2 cucchiaini
  • di paprica dolce
    3 cucchiaini
  • di pepe di Cayenna macinato (opcjonalnie)
    1 cucchiaio
  • di peperoni rossi tagliati a metà e privati dei semi, a pezzi
    180 g
  • di peperoni verdi tagliati a metà e privati dei semi, a pezzi
    50 g
  • di cipolle tagliate a metà
    180 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio vegetale
    30 g
  • di brandy (Metaxa)
    100 g
    100 g di succo di mela
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaio
  • di acqua
    2 cucchiai
  • di panna acida (20% di grassi)
    200 g
  • di panna
    80 g
  • di concentrato di pomodoro
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 773 kcal / 3233 kJ
Białko 58 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 3567 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...