Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis

4.8 187 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Pilzsauce
  • Petersilie, frisch Blätter abgezupft
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • pflanzliches Öl
    20 g
  • Champignons, frisch in Scheiben (5 mm)
    400 g
    400 g Waldpilze, frisch, in Scheiben (5 mm)
  • Wasser
    100 g
  • Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Bratensaucen-Paste
    40 g
    2 geh. TL Gemüsebouillon Paste
  • Zitronensaft
    1 TL
  • pflanzliches Öl zum Anbraten
    2 EL
  • Schweinefilets am Stück
    600 - 800 g
  • Rahm
    200 g
Schweinefilet und Fertigstellung
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen zum Würzen
  • Langkornreis
    350 g
  • Wasser
    650 g
  • pflanzliches Öl
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 988 kcal / 4135 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 2004 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...