Krustenbraten mit Malzsauce

Krustenbraten mit Malzsauce

4.6 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Butter
    40 g
  • Wasser
    900 g
  • Malzbier
    500 g
  • Fleischbouillon Paste
    2 geh. TL
    2 Fleischbouillonwürfel
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Paprika edelsüss
    1 TL
  • Schweinefleisch, ohne Knochen mit Schwarte (z.B. Schweineschulter, Schinken oder magerer Bauch)
    1600 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Karotten in Stücken
    150 g
  • Kümmel, ganz (opcjonalnie)
    1 - 2 TL
  • Kakaopulver (alle Sorten) (opcjonalnie)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 570 kcal / 2388 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...