Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 75 g di farina di riso + q.b.
- 25 g di farina di soia
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- passata di pomodoro condita (olio extravergine di oliva, sale e origano)
- 150 g di coppa di maiale
- 100 g di mozzarella di bufala, scolata e a pezzi
- 50 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzi
- Kalorie
- 6041 kJ / 1444 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 194.5 g
- Tłuszcz
- 54.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 28.3 g
- Sód
- 3671.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Biscotti spritz al cioccolato e noci pecan
1óra
Focaccia pomodorini e olive
3h 30min
Occhi del diavolo
40 Min
Cookies
1óra
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Pinsa romana alla carbonara
4 godz.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Crostata di frutta arcobaleno
1h 40min
Crostata di scorze di agrumi
2h
Pizza barese ai pomodorini
2h
Focaccia barese TM6
4 godz.