![Pinsa farcita Pinsa farcita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84657f435bcca8fe6312ac3539ca6f9d/Derivates/693fa0d43e0654ccbeed17b6018cfc5dccec6dde.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 75 g di farina di riso + q.b.
- 25 g di farina di soia
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- passata di pomodoro condita (olio extravergine di oliva, sale e origano)
- 150 g di coppa di maiale
- 100 g di mozzarella di bufala, scolata e a pezzi
- 50 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzi
- Kalorie
- 6041 kJ / 1444 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 194.5 g
- Tłuszcz
- 54.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 28.3 g
- Sód
- 3671.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 Min
Crepês asparagi e salsiccia
1 godz. 50 min
Tiramisù wafer e crema gianduia
5 godz. 30 min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 Min
Scarcedda lucana
2 godz.
Frolla alla cannella segnaposto tazzina
3klst
Focaccia a bastone
5h
Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate
9h 30 min
Patate schiacciate al forno
1 Std.
Mini bagel farciti
4 Std. 30 Min
Gramigna alla salsiccia
45 Min
Treccine allo yogurt
6 Std. 30 Min