![Cornetto di Matera Cornetto di Matera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f6acc85505d727f7b14b26c2a8c6064/Derivates/15866e4b25d67c9efe1ed988862970cca73c1f29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di farina di forza ad alto contenuto proteico, come la Saragolla (vedere consigli) + q.b.
- 920 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 12 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 8596 kJ / 2054 kcal
- Białko
- 70.8 g
- Węglowodany
- 457.4 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 18.4 g
- Sód
- 4738.8 mg
Alternatywne przepisy
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1 Std. 30 Min
Ghirlanda dolce di Natale
4j 30 menit
Cruffin (TM6)
4j 30 menit
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Biscotti di vetro segnaposto
2 Std.
Pane alle noci al Varoma
3 Std. 30 Min
Ciceri e tria
1 Std. 30 Min
Torta ubriaca al vino rosso
2 Std.
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Maionese cotta
15 Min
Danubio salato
3h
Focaccia barese TM6
4h