Bignè arcobaleno

Bignè arcobaleno

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
35 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero (opcjonalnie) (10 g)
    2 cucchiaini
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova (da 60 g circa)
    3
Ripieno
  • di fragole essiccate
    30 g
  • di zucchero
    40 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    350 g
Glassa
  • di zucchero a velo a velo
    280 g
  • acqua q.b.
  • colorante alimentare in gel, colori dell'arcobaleno (rosso, arancione, giallo, blu, indaco, viola, verde)

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 104.9 kcal / 438.9 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 14.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...