Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Ripieno
- 30 g di fragole essiccate
- 40 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Glassa
- 280 g di zucchero a velo a velo
- acqua q.b.
- colorante alimentare in gel, colori dell'arcobaleno (rosso, arancione, giallo, blu, indaco, viola, verde)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 438.9 kJ / 104.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 14.4 mg
Alternatywne przepisy
Millefoglie di patate, Parmigiano Reggiano e timo
55 Min
Biscotti omini di pan di zenzero al cioccolato
35 Min
Crumble estivo alla fragola e yogurt
20 min
Spaghetti di pere con crema al cioccolato
30 Min
Il mio 1° pane
3h 15min
Biscotti di vetro segnaposto
2sa
Arancia in sciroppo di chiodi di garofano
1h
Pasticcio di pesce e patate (TM6)
1h 10 min
Carpaccio di ananas con sorbetto
25min
Salsa al cioccolato
10 Min
Tagliata di frutta fresca con salsa limone e miele (TM6)
15 Min
Patate arrosto aromatizzate
1h