Bignè arcobaleno
TM6 TM5

Bignè arcobaleno

3.6 (5 ocen)

Składniki

Pasta choux

  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 2 cucchiaini di zucchero (10 g) (opcjonalnie)
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)

Ripieno

  • 30 g di fragole essiccate
  • 40 g di zucchero
  • 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Glassa

  • 280 g di zucchero a velo a velo
  • acqua q.b.
  • colorante alimentare in gel, colori dell'arcobaleno (rosso, arancione, giallo, blu, indaco, viola, verde)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
438.9 kJ / 104.9 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
0.1 g
Sód
14.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy