Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 530 g di acqua
- 400 g di farina manitoba + q.b.
- 10 g di sale
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- 20 pomodori ciliegino a metà
- fiocchi di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1711.8 kJ / 409.3 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 77.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 987.2 mg
Alternatywne przepisy
Baguette francese (TM6)
5 Std.
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Panzerottini TM6
4 Std.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Panzerotti
5 Std.
Focaccia barese
2h 55min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pettole pugliesi
3 Std.
Pizza napoletana
9 Std.