Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di zucca
- 200 g di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
Impasto
- 3 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 8 g di cremor tartaro
- 160 g di farina tipo 0
- 160 g di zucchero di canna
- 2 pizzichi di vaniglia burbon in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 80 g di olio di riso
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 15 g di amaretti (opcjonalnie)
- 20 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 789.2 kJ / 188.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 84.3 mg
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)
2 godz. 20 min
Chiffon cake cappuccino
1h 10min
Lamingtons australiani zucca e cannella
1h 30min
Chiffon cake al té verde matcha
1h 10min
Pastiera salata
2h
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2h 30min
Ciambella allo zafferano
50min
Chiffon cake al limone
1h 30min
Ciambella ACE
1h 30min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1h 20min