![Chiffon cake alla zucca Chiffon cake alla zucca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ed72f525fa2c1282c6ecb0cc9811c2d/Derivates/c22c17953441fadcd5e75a30d90344144c211fb3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di zucca
- 200 g di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
Impasto
- 3 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 8 g di cremor tartaro
- 160 g di farina tipo 0
- 160 g di zucchero di canna
- 2 pizzichi di vaniglia burbon in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 80 g di olio di riso
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 15 g di amaretti (opcjonalnie)
- 20 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 789.2 kJ / 188.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 84.3 mg
Alternatywne przepisy
Bostrengo
1h 30min
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min
Chiffon cake alla vaniglia
1h 30min
Chiffon cake
4 Std.
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Chiffon cake cappuccino
1h 10min
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Ciambella ACE
1h 30min
Chiffon cake al limone
1h 30min