Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g onion, quartered
- 2 tsp ground smoked paprika
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp dried thyme
- 1 tsp dried rosemary
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 50 g olive oil, plus 2 Tbsp for drizzling
- 25 g apple cider vinegar
- 100 g white wine
- 1500 - 2000 g uncooked, whole chicken
- 250 g sweet potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 250 g shallots, sliced (1 cm)
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 250 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 500 g water
- 2 tsp dried herbes de Provence
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3686.7 kJ / 881.1 kcal
- Białko
- 57.6 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 57.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1044.6 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Potato Salad
1h
Stir Fried French Beans
15min
Maple-glazed Carrots
45min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM5)
1h 30min
Citrus Water (TM5)
35 min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45min
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM5)
45min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)
1h 10 min
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
25 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min