Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 10 g fresh dill
- 50 g onions
- 50 g bread, torn in pieces
- ¼ tsp grated lemon zest
- 1 medium egg
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 1 tsp sunflower oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 839 kJ / 201 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Fish and Herb Parcel
35 Min
Pollock and Coriander Fishcakes with Savoy Rice
1 Std. 50 Min
Quinoa Salmon Patties
1h 20 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Salmon and Sweet Potato Fish Cakes with Steamed Vegetables
1 Std. 30 Min
Teriyaki Salmon Burgers
45 min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 min
Healthy Greek Turkey Burgers
40 min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min