Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de chou de Savoie, coupé en quartiers (3 cm x 5 cm, pour la partie large de la goulotte), ne pas séparer les feuilles
- 200 g de carottes
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 3 cm de gingembre frais, pelé et coupé en tranches (2 mm)
- 2 gousses d'ail
- 1000 g d'eau
- 20 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 166.4 kJ / 39.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 3028.7 mg
Alternatywne przepisy
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10 min
Calamar à la coriandre et à l'ail
30min
Pickles de légumes express
48h
Pain de mie sans gluten
14h
Gomasio au vert de poireau
40min
Curry en poudre
15 Min
Yaourt végétal au lait d'amande
12 Std. 15 Min
Houmous aux restes de légumes
10 Min
Tisane sauge et laurier
15 Min
Lait de noisette
45min
Tisane graine d'anis et verveine
15 Min
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2 Std. 20 Min