Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp groundnut oil
- 50 g Thai massaman curry paste
- 400 g beef, cut in strips (1 cm)
- 250 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 50 g fish sauce
- 50 g tamarind paste
- 400 g coconut milk
- 250 g new potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 dried kaffir lime leaves
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamb and Green Bean Casserole
1 Std. 10 Min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Chicken Pad Thai
20 Min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Quick Lamb Dhansak
45min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Chicken Korma
40min
Green Curry Chicken
55 min
Easy Satay Chicken
30min
Cashew Chicken
45min