Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 克 黑麻油
- 5 克 薑 ,切片或切絲
- 30 克 米酒
- 450 克 水
- 5 克 當歸
- 2 克 紅耆
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 冰糖
- 200 克 高麗菜 ,剝塊
- 1 包 金針菇 ,切除根部
- 200 克 火鍋羊肉片
- 1 茶匙 枸杞
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 963.6 kJ / 230.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 339.9 mg