Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 冬粉 ,(約1 把)
- 180 克 火鍋羊肉片
- 10 克 米酒
- 10 克 味醂
- 55 克 沙茶醬
- 5 克 蒜頭
- 15 克 油
- 1 支 新鮮紅辣椒 ,斜切片 (opcjonalnie)
- 130 克 水
- 180 克 菠菜 ,切段
- 10 克 醬油
- ½ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1244.6 kJ / 297.5 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 878.4 mg