Grüne Bärlauch-Lasagne

Grüne Bärlauch-Lasagne

4.4 37 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Fleischsauce
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sellerie in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Öl
    30 g
  • Rinderhackfleisch grob zerzupft
    300 - 350 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
    50 g Apfelsaft
  • Sahne
    100 g
  • Schmelzkäse
    200 g
  • Kräuter der Provence
    2 - 3 TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Zucker (opcjonalnie)
    1 TL
  • Rinderfond
    200 g
    200 g Gemüsefond
Béchamel
  • Parmesan
    100 g
  • Bärlauch grob gehackt
    100 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Milch
    900 g
  • Mehl
    85 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Petersilie mit Stielen, grob gehackt
    20 g
  • Spinatblätter, frisch grob gehackt
    40 g
Fertigstellung
  • Lasagneplatten
    350 - 400 g
  • Mozzarella zerzupft
    100 g
  • Spinatblätter, frisch
    120 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1106 kcal / 4628 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 35 g
Sód 1539 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...