Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 160 g Zucker
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 5 Eier
- 150 g Mehl
- 50 g Kakao
- 1 Pck. Backpulver
- 1360 g Schattenmorellen, abgetropft (2 Gläser)
- 60 g Milch
Creme und Fertigstellung
- 100 g Kokosraspeln
- 50 g Zucker
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Pck. Vanille-Tortencreme-Pulver (z. B. Paradies Creme oder Galetta von Dr. Oetker)
- 400 g Sahne
- 400 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 102 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Grusel-Schnitten
1 godz. 30 min
Apfelschnitten
2h
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 Std. 30 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Stollen-Butterkuchen
2h 45min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min