Urządzenia i Akcesoria
Streuseltaler
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Stück
Składniki
Teig
-
Milch140 g
-
Zucker50 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Weizenmehl Type 550350 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Streusel und Fertigstellung
-
Mehl220 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Butter kalt, in Stücken150 g
-
Puderzucker200 g
-
Zitronensaft20 g
-
Wasser20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
40 mg
Białko
11 g
Kalorie
2633 kJ /
629 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pudding-Streusel-Lämmchen
2h
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Kirschtaschen
1h
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55min
Schinken-Käse-Laugentaler
2h 20min
Rosinenschnecken
2h 20min
Quarkbällchen
30min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min