Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 140 g Milch
- 50 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Weizenmehl Type 550
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 60 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 200 g Puderzucker
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2633 kJ / 629 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Rosinenschnecken
2h 20min
Ofen-Berliner
6 Std.
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3 Std.
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 Min
Laugen-Minis
2 Std. 15 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Quarkbällchen
30 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55min