Urządzenia i Akcesoria
Apfelschnitten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Eier4
-
Zucker190 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht65 g
-
Mehl250 g
-
Öl120 g
-
Orangenlimonade (z. B. Fanta)120 g
-
Äpfel (ca. 500 g), geschält, in dünnen Scheiben4
-
Backpulver1 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Schmand400 g
-
brauner Zucker3 EL
-
Zimt1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
37 mg
Białko
4 g
Kalorie
1446 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min