Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- 190 g Zucker
- 65 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Mehl
- 120 g Öl
- 120 g Orangenlimonade (z. B. Fanta)
- 4 Äpfel (ca. 500 g), geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Pck. Backpulver
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
- 400 g Schmand
- 3 EL brauner Zucker
- 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 Std. 30 Min
Sägespänekuchen
2h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35min
Rote-Grütze-Torte
5h 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 Std.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min