
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Keksboden
- 60 g Butter in Stücken
- 350 g Haferkekse
Quarkcreme und Fertigstellung
- 200 g Sahne
- 2 Pck. Sahnesteif
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Magerquark
- 400 g Frischkäse
- 130 g Zucker
- 60 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 1 Dose Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Maracuja-Nektar
- 1 Pck. Vanille-Saucenpulver ohne Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 444 kcal / 1859 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 377 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 Std. 30 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 Std.
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Holländische Kirschtorte
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Käsekuchen
6 Std.
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3 Std. 30 Min
Erdbeer-Knusper-Torte mit weißer Schokolade
1 Std. 30 Min
Marzipan-Mohn-Torte
5 Std.
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 Std. 30 Min