Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen

Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen

4.5 322 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Mehl und mehr zum Ausstreuen
    220
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Zucker
    180 g
  • Eier
    3
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, Sud aufgefangen
    1 Dose
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Schmand
    400 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 46 mg
Białko 4 g
Kalorie 1436 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 22 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...