Kirsch-Pudding-Blechkuchen

Kirsch-Pudding-Blechkuchen

4.6 327 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz.
20 Stücke

Składniki

Rührteig
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Zucker
    180 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Eier 2 davon getrennt
    6
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Milch
    650 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillepuddingpulver (2 Pck.)
    90 - 100 g
  • Schmand
    400 g
  • Schattenmorellen Saft aufgefangen
    1360 g
  • Tortenguss, rot
    2 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stücke

Sód 105 mg
Białko 5 g
Kalorie 1305 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...