Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz.
20 Stücke
Składniki
Rührteig
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier 2 davon getrennt6
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Milch650 g
-
Zucker80 g
-
Vanillepuddingpulver (2 Pck.)90 - 100 g
-
Schmand400 g
-
Schattenmorellen Saft aufgefangen1360 g
-
Tortenguss, rot2 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Sód
105 mg
Białko
5 g
Kalorie
1305 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Pfirsich-Maracuja-Torte ohne Backen
6 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min
Sägespänekuchen
2 godz.