Urządzenia i Akcesoria
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter kalt, in kleinen Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker300 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 g
-
Eigelb7
-
Quark850 g
-
Sahne150 g
-
Hartweizengrieß60 g
-
Eiweiß7
-
Speisestärke35 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
307 mg
Białko
14 g
Kalorie
1634 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen mit Axel Schmitt
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oma Lenas Grießkuchen
3 godz.
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Sägespänekuchen
2 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Bratapfel-Käsekuchen
10 godz. 20 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.