Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter, kalt, in kleinen Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Zucker
- 200 g Mehl
- 2 g Backpulver
- 7 Eigelb
- 850 g Quark
- 150 g Sahne
- 60 g Hartweizengrieß
- 7 Eiweiß
- 35 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1634 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 307 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Stollen-Butterkuchen
2h 45min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min
Sägespänekuchen
2 Std.
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 Std. 15 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Bombardino-Kuchen
4h 30 min
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35 min