Urządzenia i Akcesoria
Spekulatius-Kirsch-Torte
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier6
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Spekulatiusgewürz1 TL
-
Mehl180 g
-
Backpulver1 geh. TL
-
Salz1 Prise
Boden
-
Gewürzspekulatius in Stücken (2-3 cm)600 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Kirschkonfitüre150 g
Creme und Fertigstellung
-
Schattenmorellen 120 g Sud aufgefangen350 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt700 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Sahnesteif4 TL
-
Spekulatiusgewürz2 TL
-
Gewürzspekulatius zum Belegen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
131 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
2207 kJ /
527.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
18.6 g
Węglowodany
53.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2025
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Solero-Dessert
30 min
Cremelikör-Schoko-Sahne-Torte
9 godz.
Pfirsich-Maracuja-Torte ohne Backen
6 godz. 30 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 godz.
Zebra-Käsekuchen
3 godz.
Blaubeer-Cheesecake
8 godz. 20 min
Gefüllter Hefekranz
2 godz. 15 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Konfetti-Cookies
1 godz. 30 min