Urządzenia i Akcesoria
Tamarind whiskey Sour
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 glasses
Składniki
Spiced syrup
-
water250 g
-
sugar250 g
-
cinnamon quill1
-
star anise2
-
whole cloves2
-
grated nutmeg2 pinches
-
orange peel no white pith (4 x 1 cm strips)6 pieces
Cocktail
-
tamarind paste80 g
-
ice cubes plus extra serve100 g
-
freshly squeezed lime juice80 g
-
whiskey160 g
-
dehydrated orange slices (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 glass
Sód
3.6 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
499 kJ /
118.8 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banana and raspberry soft serve
5 Min
Egg and bacon breakfast baguettes
25 Min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1 Std. 50 Min
Spiced white chocolate and macadamia skillet brownie
50 Min
Perfect steak with sauce Bernaise
35 Min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2 Std.
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 Min
Jasmine rice
40 Min
White basmati rice
40 Min
Roselle Jelly
35 Min
Green pea and feta hummus wraps
10 Min
Quick béchamel sauce
15 Min