Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
30 g cukru
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g mleka
-
30 g masła
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 żółtko
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie
-
½ pęczka koperku, świeżego
-
250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g serka kremowego z ziołami podzielonego na kawałki
-
3 szczypty soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
535.8 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
1430.4 kJ /
341.9 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1h 55min
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1h 30min
Imprezowa gwiazda z pesto
2h 30min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30min
Tarta ze szparagami i szynką
1h
Tarta z kurczakiem
1h 55min
Tarta z brokułem i łososiem
1h 35min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min
Drożdżowa choinka z pesto
2h 20min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10min