
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
30 g cukru
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g mleka
-
30 g masła
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 żółtko
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie
-
½ pęczka koperku, świeżego
-
250 g serka kremowego z ziołami podzielonego na kawałki
-
3 szczypty soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
341.9 kcal /
1430.4 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
535.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska