Pečená růžičková kapusta s tahini-tvarohovým dipem

Pečená růžičková kapusta s tahini-tvarohovým dipem

4.5 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porce

Składniki

  • 550 gramů růžičkové kapusty napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 15 gramů oleje
  • 1 ¼ čajové lžičky soli
  • 2 špetky mletého kajenského pepře
  • 1 ½ čajové lžičky garam masaly
  • 15 gramů javorového sirupu
  • 200 gramů nízkotučného tvarohu
  • 10 gramů citrónové šťávy
  • 15 gramů tahini
  • 2 špetky mletého černého pepře

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 1946 mg
Białko 24 g
Kalorie 1409 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...