Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di zucchero
- 8 g di lievito di birra fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1550 g di acqua
- 200 g di farina di semola
- 10 g di sale
- 400 g di farina tipo 0
- 30 g di succo di limone
- 3 patate, pelate e a fettine sottili
- 300 g di formaggio primo sale a pezzi
- 300 g di salsiccia fresca senza il budello, a pezzi
- ½ cipolla bianca a listarelle
- 10 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4587 kJ / 1096 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 123.8 g
- Tłuszcz
- 47.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45min
Brioches
4h 50min
Risotto funghi e spinaci
55p
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Rame di Napoli
3h
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min
Frittelle ai funghi
1h 10min
Polpette in agrodolce a Cottura Lenta
3h
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Rosticceria siciliana
2h
Mafalde siciliane
2óra 15p
Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)
1h 15min