Torta pinguino

Torta pinguino

4.3 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Torta al cacao
  • burro q.b.
  • di uova
    200 g
  • di tuorli d'uovo
    50 g
  • di zucchero
    170 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di farina forza 180 W + q.b.
    120 g
  • di cacao in polvere
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    8 g
Crema gianduia
  • di zucchero a velo
    60 g
  • di nocciole sgusciate e tostate
    70 g
  • di cacao amaro in polvere
    10 g
  • di cioccolato al latte a pezzi
    150 g
  • di burro
    20 g
  • di olio di nocciole
    10 g
Crema al mascarpone
  • di zucchero
    60 g
  • di mascarpone
    250 g
Terminare la preparazione
  • latte q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 402.6 kcal / 1684.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 106.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...