Torta pinguino
TM6 TM5

Torta pinguino

4.4 (37 ocen)

Składniki

Torta al cacao

  • burro q.b.
  • 200 g di uova
  • 50 g di tuorli d'uovo
  • 170 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 120 g di farina, forza 180 W + q.b.
  • 50 g di cacao in polvere
  • 8 g di lievito in polvere per dolci

Crema gianduia

  • 60 g di zucchero a velo
  • 70 g di nocciole sgusciate e tostate
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 150 g di cioccolato al latte, a pezzi
  • 20 g di burro
  • 10 g di olio di nocciole

Crema al mascarpone

  • 60 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone

Terminare la preparazione

  • latte q.b.

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1684.5 kJ / 402.6 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
40.3 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
2.5 g
Sód
106.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy