Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cacao
- burro q.b.
- 200 g di uova
- 50 g di tuorli d'uovo
- 170 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina, forza 180 W + q.b.
- 50 g di cacao in polvere
- 8 g di lievito in polvere per dolci
Crema gianduia
- 60 g di zucchero a velo
- 70 g di nocciole sgusciate e tostate
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di cioccolato al latte, a pezzi
- 20 g di burro
- 10 g di olio di nocciole
Crema al mascarpone
- 60 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1684.5 kJ / 402.6 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 106.3 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti di Halloween con crema di cioccolato
2h
Japanese pancake
30min
Baguette ripiene
5h
Mattoncini al cioccolato e glassa colorata
1h
Panini arcobaleno
5h
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30 min.
Biscotti pupazzo di neve
2h
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 Std. 30 Min
Cream tart al cioccolato
8h
Cannelloni al ragù
1h 30 min.
Torta estasi
45 min.
Lasagne zucca e salsiccia
2h