![Torta pinguino Torta pinguino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba3cc7d7e8e8d7ec88c04aed2c097380/Derivates/3a7a51b04a9d937adc786a813793a2da29fa1aff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cacao
- burro q.b.
- 200 g di uova
- 50 g di tuorli d'uovo
- 170 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina, forza 180 W + q.b.
- 50 g di cacao in polvere
- 8 g di lievito in polvere per dolci
Crema gianduia
- 60 g di zucchero a velo
- 70 g di nocciole sgusciate e tostate
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di cioccolato al latte, a pezzi
- 20 g di burro
- 10 g di olio di nocciole
Crema al mascarpone
- 60 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1684.5 kJ / 402.6 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 106.3 mg
Alternatywne przepisy
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
2 godz.
Panini arcobaleno
5 Std.
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2 godz.
Baby cupcakes
1h 30min
Patate gratinate al formaggio
2 godz.
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 godz. 30 min
Coriandoli dolci
4h 10 min
Rotolo al tiramisù
3h 30min
Torta renna al cioccolato
4 Std.